YENİ WEB SİTEMİZİN TASARIMINI BEĞENDİNİZ Mİ?
ÇOK BEĞENDİM
BEĞENDİM
KISMEN BEĞENDİM
BEĞENMEDİM
BAKAN AKDAĞ'DAN KAHRAMANKAZAN'A ZİYARET
Bakan Akdağ’dan Kahramankazan’a ziyaret
Akdağ: Kahraman unvanı bir ilçeye bu kadar yakışır
Bağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, Meclis’i ve TBMM’yi bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Akdağ, “Burada çok büyük kahramanlıklar yaşandı. Milletin Meclis’i de bunu en güzel şekilde değerlendirdi ve kahraman sıfatını bu ilçeye verdi. Bir beldeye Kahraman sıfatı ancak bu kadar yakışır” dedi.
Bakan Akdağ, 15 Temmuz darbe girişimini sırasında verdiği destansı mücadele ile tarihe altın harflerle yazılan Kahramankazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Akdağ, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından karşılandı.
Şehit ailesine taziye
Erzurumlu olan Bakan Akdağ, ilk olarak Kahramankazan’ın 9 şehidinden biri olan hemşehrisi Lokman Biçinci’nin ailesini ziyaret etti. Akdağ, burada şehidin ailesiyle bir süre sohbet ederek, taziye dileklerini iletti. Şehit ailesiyle yakından ilgilenen Bakan Akdağ ve Başkan Ertürk daha sonra buradan ayrıldı.
Kan bağışı kampanyası
Bakan Akdağ daha sonra Kahramankazan Belediyesi’ni ziyaret etti. Akdağ burada ilk olarak Türk Kızılayı ve Kahramankazan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Kan bağışı için kuyruğa giren vatandaşlara, “Burada para mı dağıtılıyor kuyruğa girmişsiniz” diyerek şaka yapan Akdağ daha sonra, vatandaşlara kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek“Allah sizlerden razı olsun” dedi.
Kahraman çok yakışmış
Akdağ, şunları kaydetti:
“Gerçekten milletinin ihtiyacı olduğunda kan vermek için böylesine kuyruğa girecek bir millet dünyada çok az bulunur. Kızılay başkanımız, ‘stoklarımız azaldı vatandaşlarımız kan verse iyi olur’ diye bir çağrı yapmıştı. Günlük 13 bin kişiden kan alma kapasiteleri var. Günde 100 bin kişi kan vereceğim diye başvuruyor. Bunun da 30 bini kan vermeye müsait yapıda çıkıyor. Böyle bir milletiz. Kahramankazan, Türk Milleti’nin bu vasfını 15 Temmuz’da kendi şahsında göstermiş, buna simge olmuş bir ilçemiz. Burada çok büyük kahramanlıklar yaşandı. Milletin iradesiyle seçilmiş Meclis’i de bunu en güzel şekilde değerlendirdi ve kahraman sıfatını bu ilçeye verdi. Bir beldeye Kahraman sıfatı ancak bu kadar yakışır. Gerçekten yakışmış. Rabbim, bayrağına milletine, vatanına, inançlarına, ezanına sahip çıkan bu kardeşlerimizin eksikliğini vermesin.”
Gerektiğinde can, gerektiğinde kan
Başkan Ertürk de, Kızılay ile işbirliği halinde düzenledikleri bu kampanyaya Kahramankazanlıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Vatandaşlarla birlikte kan veren Ertürk, “15 Temmuz’da destan yazan Kahramankazanlılar, gerektiğinde vatanı, milleti, bayrağı için can verir. Gerektiğinde de yaşatmak için kan verir. Allah tüm şehitlerimizin mekanını cennet etsin, gazilerimize hayırlı ömürler nasip etsin” diye konuştu.
Akdağ ve Ertürk daha sonra makam odasına geçti. Burada 15 Temmuz Anı defterine yazan Bakan Akdağ, Başkan Ertürk’le ilçedeki yatırımlar konusunda bir süre sohbet etti.
07.01.2017