DİRENİŞTEN DİRİLİŞE KAHRAMANKAZAN
Direnişten Diriliş’e Kahramankazan
FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 4’üncü ana Jet üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, Meclis’i ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Eğitimli Nesiller Derneği (ENDER) tarafından düzenlenen “Direnişten Dirilişe” isimli etkinliğe ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
ENDER tarafından gerçekleştirilen “Direnişten Dirilişe” isimli etkinlik Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğe Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, Kahramankazan Kent Konseyi Başkanı Gültekin Oğuz ile vatandaşlar katıldı. Etkinliğin onur konukları ise Kahramankazanlı şehitler Ali Anar, Lokman Biçinci, Samet Cantürk, Ömer Takdemir, Ümit Güder, Hasan Yılmaz’ın aileleri ile gaziler oldu.
Bu sizin kahramanlığınız
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, burada yaptığı konuşmada, Kahramankazanlıların 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde büyük bir rol üstlendiğini belirterek, darbeci hainlere karşı verilen mücadelede 9 şehit, 92 gazi verildiğini anımsattı. Ertürk, “Kahramankazanlılar, çıplak elleriyle, siyasi ideolojileri bir kenara bırakarak ruhundaki kahramanlığı vatan için gösterdi. Bu sizin kahramanlığınız. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Allah hepinizden razı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum” diye konuştu.
ENDER Başkanı Eyüp Medet ise dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Duygusal anlar yaşandı
Program kapsamında Kuran-ı kerim tilaveti okunurken, 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimi ile şiir dinletisi gerçekleştirildi. Sinevizyon gösterimi sırasında salonda duygusal anlar yaşandı. Şehit yakınları ve gazilere hediyelerin takdim edildiği program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
11.01.2017