ARSLAN KAHRAMANKAZANLILARLA BULUŞTU
“Evet demek, terörle mücadele kadar, ekonomi kadar hayatidir”

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatmak üzere Kahramankazanlılarla buluştu. Arslan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne evet demek en az terörle mücadele etmek kadar, en az ekonomi kadar hayatidir” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Kahramankazan’ı ziyaret etti. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından karşılanan Arslan, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Arslan daha sonra Kahramankazan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Kahramankazanlılarla bir araya geldi.

Vesayet odaklarına fırsat vermeyelim

Arslan burada 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgi verdi. Arslan, Türkiye’nin geleceği için 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının oldukça önemli olduğunu belirterek, “Geri sayım başladı. 16 Nisan’da sandık başına gideceğiz. Anayasa değişikliğiyle ilgili son sözü milletçe söylemek suretiyle, ülkemizin gidişatına yön vereceğiz” dedi. “Bu meselede karar verirken, kısır çekişmeleri, ideolojik yaklaşımları, düşünce farklılıklarını bir kenara bırakmak gerçekten büyük önem taşıyor” diyen Arslan, şunları kaydetti:
“Odaklanmamız gereken nokta, neyin ülke yararına olacağı meselesidir. Mevcut durum tüm sorunlarıyla aynen devam mı etmeli? Yoksa Türkiye, Anayasa değişikliği sayesinde, bugüne oranla çok daha dinamik, çok daha işlevsel, çok daha istikrarlı bir yönetim sistemine mi kavuşmalı? Şahsen ben bir vatandaş olarak da, Türkiye’nin çok daha sağlıklı bir yönetim sistemine kavuşmasını arzu ettiğim için, doğru kararın evet olduğuna inanıyorum. Bunun içindir ki bizler, sadece AK Parti’nin mensuplarını değil, diğer partilere mensup vatandaşlarımızı da, anayasa değişikliğine evet demeye çağırıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne evet demek en az terörle mücadele etmek kadar, en az ekonomi kadar hayatidir. Mevcut durumda, aslında tam bir çift başlılık, her an kriz üretebilecek sorunlu bir yönetim sistemi var. Şu an ciddi bir sorun yaşanmaması, asla sistemden değil; tam tersine, tamamen mevcut aktörlerden kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanımızın karizması, hükümetle uyumlu ilişkisi sorun çıkmasını engelliyor. Yarın tablo değiştiği an, mevcut sistem kilitlenecek. Bu yüzden artık yürütmenin tek elde toplanması, bunun anayasal bir düzen içine girmesi elzem oldu. Burada çok net bir talepte bulunuyorum. Gelin 16 Nisan’da sandıktan evet’i çıkartalım. Vesayet yanlılarına, bizi bölmeye çalışanlara, ırkçı Avrupa’ya fırsat vermeyelim.”

Şehit ailesine taziye

Arslan ve Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk daha sonra, 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığından kalkarak sivil halkı, Meclis’i ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’lar engellemeye çalışırken şehit olan 9 Kahramankazanlıdan biri olan 19 yaşındaki Ömer Takdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Esnafı ziyaret etti

Arslan ve Ertürk, daha sonra Kahramankazan Et Kombinası’nı ziyaret etti. Arslan ve Ertürk burada, alışveriş yapan vatandaşlar ve esnafla sohbet etti. Arslan ve Ertürk, 16 Nisan’daki halk oylaması öncesinde burada da vatandaşın nabzını tuttu.
19.03.2017