BAŞKAN ERTÜRK OYUNU KULLANDI
15 Temmuz gazileri ve şehit ailelerine eşlik etti

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, anayasa değişikliği halk oylaması için oyunu kullandı. İlçedeki okulları tek tek gezerek vatandaşlar ve sandık görevlileriyle sohbet eden Ertürk, oylarını kullanan Kahramankazanlı 15 Temmuz gazileri ve şehit ailelerine eşlik etti. Halk oylamasının Türkiye’ için hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Ertürk, “

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, eşi Meral Ertürk ve çocukları Mustafa ve Vildan’la birlikte anayasa değişikliği halk oylaması için oyunu kullandı. Kahramankazan Örencik Köyü Konağı’ndaki 1091 nolu sandıkta kullanan Ertürk ve ailesine, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de eşlik etti. Ertürk, oyunun bulunduğu zarfı sandığa atarken, halk oylamasının Türkiye ve Kahramankazan için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunurken, “Bu referandum inşallah Türkiye’nin yeniden şahlanışına vesile olacak. 15 Temmuz direnişi, 16 Nisan dirilişiyle taçlanacak” dedi.

Gazilere eşlik etti

Başkan Ertürk, oy kullanma süresince ilçedeki okulları tek tek ziyaret etti. Okullarda oyunu kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Ertürk, sandık görevlilerine de kolaylıklar diledi. Ertürk ayrıca, FETÖ darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da, oylarını kullanan gazi ve şehit ailelerine de eşlik etti. Ertürk, gaziler 70 yaşındaki Mustafa Zorova ve 56 yaşındaki Türkan Güder’in oylarını sandığa atmaları sırasında yanlarında bulundu. Oyunu kullanmaya ambulansla getirilen Zorova’da kendisini burada bekleyen Ertürk’ü alnından öperken, Ertürk de Zorova’nın elini öptü.

Hasta ve yaşlılara özel hizmet

Kahramankazan Belediyesi ekipleri, sandık başına gitmekte zorlanan hasta ve yaşlı vatandaşlarla özel olarak ilgilendi. Talep eden hasta ve yaşlı vatandaşlar, evlerinden ve tedavi gördükleri hastanelerden alınarak oy kullanacakları okullara götürüldü. Oylarını kullanan hasta ve yaşlı vatandaşlar daha sonra yeniden evlerine ve tedavi gördüğü hastanelere bırakıldı.

Okullarda ikram

Kahramankazan Belediyesi ekipleri oy verme işlemi süresince okullarda, vatandaşlara ve sandık görevlilerine çeşitli ikramlarda bulundu. Okullara kurulan çay ocakları ile vatandaşlara, sandık ve güvenlik görevlilerine çay ve yiyecek servisi yapıldı. Ayrıca belediye temizlik ekipleri de oy kullanma süresince okullarda oluşabilecek kirliliği önlemek için çalıştı. Temizlik ekipleri, sandıkların kapanmasının ardından okulları eğitim öğretimin başlamasına hazır hale getirmek için çalıştı.
16.04.2017