ERTÜRK'E ÜSİMP'DEN ÖDÜL
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından ödüle layık görüldü. Ertürk, üniversite sanayi işbirliklerinin ülke ekonomisi ve istihdamına oldukça önemli katkılar sağladığının altını çizdi.
ÜSİMP tarafından 9'uncusu düzenlenen ÜSİMP Ulusal Kongresi, Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu yılki teması "Sağlık Teknolojileri Alanında Üniversite Sanayi İşbirliği" olan kongreye, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr.Hamit Serbest, Bilim Sanayi ve Teknoloji Ankara İl Müdürü Vehbi Konarılı, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile bilim insanları, öğrenciler ve sanayiciler katıldı.
İstihdam ve ekonomiye katkısı önemli
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, üniversite-sanayi işbirliği alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü. Başkan Ertürk ödülünü, Prof. Dr Haberal ve Prof. Dr. Serbest'in elinden aldı. Ertürk burada yaptığı konuşmada, üniversite ve sanayi alanında yapılan işbirliklerinin Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için daha çok üretmemiz, daha çok bilgi sahibi olmamız gerekiyor.
Bunlar da böyle anlamlı ve olumlu çalışmalar neticesinde gerçekleşiyor. Bu kongre bu alanda çok önemli bir amaca hizmet ediyor. İlçemizde bu alanda elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz. Bu doğrultuda beni bu ödüle layık gören ve kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Ertürk, üniversite sanayi işbirliklerinin ülke ekonomisi ve istihdamına oldukça önemli katkılar sağladığını vurguladı.
Rektör Haberal da, böylesine anlamlı bir kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyleyerek, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
18.05.2017